Mijn Argan – pure arganolie.

Onlangs kreeg ik de kans om eens een echte, pure arganolie te testen! Een olie die goed is voor huid en haar. En daar zeg ik natuurlijk geen neen tegen! ☺️

Het verhaal achter Mijn Argan.

Malika is vorig jaar in januari gestart met het verkopen van hun eigen arganolie. Eerst bracht ze dit enkel mee voor vrienden en kennissen, maar door de mond-aan-mond reclame kon ze dit niet meer bijhouden en besloot ze om in bijberoep te starten.
De arganolie produceren ze volledig zelf in het geboortedorp van haar papa. Timketi, een Berberdorp in het zuiden van Marokko, is de enige streek (in de wereld!) waar er arganbomen groeien.
Ze hebben al 10 jaar een vereniging, genaamd Imazighen (Berbers voor “vrije mens”), die de bewoners van Timketi en 2 aangrenzende Berberdorpen steunen. Ongeveer een 3 jaar geleden hebben ze een vrouwen-coöperatieve opgericht en een 30-tal vrouwen staan in voor de pluk en productie van de olie. De productie is dus 100% puur en biologisch! Niet zoals de olie die je in de winkels hier bij ons kan vinden.
Ze hebben ook het bio-certificaat.
Malika doet alles zelf; van importeren en potjes vullen, tot etiketten maken/plakken en natuurlijk ook de verkoop van de olie.

Waarvoor kan je arganolie gebruiken?

Arganolie kan je gebruiken voor huid én haar!
  • kan je perfect als bodylotion, dagcrème en aftersun gebruiken
  • is ook supergoed voor als je haar droog is, zeker nu in de zomerperiode! Door de zon, chloorwater en de zee gaat ons haar heel hard uitdrogen en niets is beter dan pure arganolie om dit terug te gaan voeden
  • kan ook gebruikt worden als je droge lippen hebt
  • ook voor heel wat huidkwaaltjes kan deze olie goed helpen! (eczeem, psoriasis, littekens,…)
  • arganolie bevat veel vitamine E en F en antioxidanten

Mijn bevindingen.

Ik hou van deze olie! Mijn haar wordt snel droog doordat het al zoveel ontkleurd is. Zeker in de zomer droogt mijn haar en ook mijn huid heel snel uit! Ik breng de olie dan ’s avonds voor ik ga slapen puur aan op mijn haar en laat dit de hele nacht inwerken. ’s Morgens goed wassen en je haar voelt weer zijdezacht aan! Wanneer je last hebt van pluizig haar, breng je gewoon enkele druppeltjes aan op je haar en weg zijn de pluisjes! Ook op mijn huid voelt dit heel aangenaam aan. Ook je bruine kleurtje gaat langer blijven door de hydratatie van deze olie! Plus je doet zooo lang met 1 flesje! Je hebt slechts enkele druppels nodig! Dit is gewoon een musthaves die iedereen in zijn badkamer nodig heeft. 😍

Ik ben fan! Benieuwd? Neem dan zeker eens een kijkje op Mijn Argan !

Liefs,
Yasmine❤️

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s